05 november 2018

Is jouw auto winterklaar?

Onvoorspelbaar. Zo kun je de Nederlandse winter wel noemen. Zorg er daarom voor dat je auto winterklaar is.

Vorig jaar begin december waren winterbanden niet echt nodig, tot het ineens begon te sneeuwen en KNMI een weeralarm af gaf. Wissel daarom op tijd. VACO heeft sinds een aantal jaar de 'Bandenwisselweken'. Dit is het perfecte moment om je banden te wisselen.

 

Waarom winterbanden?

Betere remweg
Het rubber van een winterband is zachter. Dit zorgt bij lagere temperaturen voor extra grip. Op een besneeuwde weg is de remweg meer dan de helft korter dan bij zomerbanden. Dit betekent dat je bij een snelheid van 50 km/u maar liefst 28 meter eerder stilstaat. Op nat wegdek is de remafstand met winterbanden ook korter.

Meer grip
In het profiel van een winterband zitten zogeheten lamellen. Dit zijn kleine inkepingen en werken als een soort 'grijpers' op de weg. Hierdoor heb je meer grip bij remmen en optrekken op bijvoorbeeld sneeuw.

Bij de DBS vestigingen is het mogelijk om winterbanden te kopen èn te huren. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Klik hier voor de wet- en regelgeving over winterbanden en sneeuwkettingen voor: personen-, bestelwagens, lichte bedrijfswagens ≤ 3.500 kg

Klik hier voor de wet- en regelgeving over winterbanden en sneeuwkettingen voor: bedrijfswagens > 3.500 kg