06 maart 2018

Michelin keert terug in het wielrennen

Michelin en Cofidis Solutions Crédits hebben met ingang van 2018 een overeenkomst van twee jaar getekend voor een technisch partnership. Met deze overeenkomst keert de Franse bandenfabrikant, na een afwezigheid van een aantal jaren, terug in het wielrennen op het hoogste niveau. Michelin levert banden en binnenbanden aan het team dat door Cédric Vasseur wordt gemanaged, en benut het wedstrijdprogramma om innovaties te ontwikkelen die uiteindelijk ook toegepast zullen worden in gewone fietsbanden voor de weg.

Bij de start van haar 22e seizoen heeft Cofidis Solutions Crédits haar krachten versterkt en de technische uitrusting opgewaardeerd door te kiezen voor nieuwe fietsen met Michelin banden.
Cofidis Solutions Crédits behoort tot de 22 teams die zijn uitgenodigd om in juli deel te nemen aan de Tour de France. Dit team heeft, samen haar nieuwe technische partner Michelin, hoge verwachtingen van de 105e editie van deze Franse klassieker, maar ook van andere internationale topraces. De fietsen van deze in Lille gevestigde ploeg, zullen de strijd aangaan op MICHELIN Power banden.


De nieuwe serie MICHELIN Power banden, is het resultaat van Michelin’s expertise op het gebied van fietsbanden. Bij deze banden zijn veel van de meest recente technologische doorbraken toegepast die de Groep heeft ontwikkeld. De experts van het Michelin Technologiecentrum hebben zich, bij de ontwikkeling van de banden, gericht op drie eigenschappen die essentieel zijn voor het succes van professionele wielrenners, namelijk:


• Grip
• Lage rolweerstand
• Lekbestendigheid

Het partnership stelt Michelin en Cofidis Solutions Crédits in staat om, binnen de kaders van de uiterst veeleisende wereld van de wielersport, aan gezamenlijke ontwikkelingsprojecten te werken. Michelin zal met name profiteren van de vaardigheden waarover de wielrenners uit het team beschikken om de banden te testen in zeer uiteenlopende omstandigheden. Tegelijkertijd kunnen de ingenieurs van het bedrijf nauw samenwerken met de staf van Cofidis Solutions Crédits om het wielerteam geavanceerde oplossingen aan te bieden.

“Op deze manier benut Michelin de wielersport, samen met een partner die op topniveau strijd kan leveren, als een grootschalig laboratorium. Dat zal Michelin helpen om nieuwe banden met hoge prestaties sneller op de markt te introduceren”, aldus Ulrike Ristau-Hutter, manager bij Michelin van de afdeling Fietsbanden. “Het is een belangrijk voordeel voor de afdeling Fietsbanden van de Michelin Groep dat we in staat zullen zijn om, via de stappen die zij zetten, onze innovaties in zulke veeleisende omstandigheden uit te testen en daarbij te profiteren van de ervaring van deze uitstekende atleten.”

"We zijn blij met dit partnership,” verklaart Cédric Vasser, Directeur Sport bij Cofidis Solutions Crédits. “Michelin is voor Cofidis Solutions Crédits veel meer dan een leverancier van banden. Michelin is tevens een partner met een lange geschiedenis van innovatie en ervaring met wielrennen. Dankzij de knowhow van Michelin, zullen onze wielrenners profiteren van de beste banden voor alle verschillende omstandigheden. Ik weet zeker dat we er samen in zullen slagen om succes te behalen op het wereldpodium.”

Cofidis Solutions Crédits – kalender 2018 (belangrijkste evenementen):
4-11 maart: Parijs-Nice
17 maart: Milaan-San Remo
19-25 maart: Ronde van Catalonië
18 april: De Waalse Pijl
22 april: Luik-Bastogne-Luik
8 april: Parijs-Roubaix
8-13 mei: De Vierdaagse van Duinkerke
23-27 mei: Ronde van België
3-10 juni: Criterium van de Dauphiné Libéré
7-29 juli: Ronde van Frankrijk
25 augustus-16 september: Ronde van Spanje

BRON: MICHELIN BENELUX