14 februari 2017

Liefde voor auto's

Wat is dat eigenlijk? Liefde voor auto's?

Praktisch
Je zou zeggen dat het om een stuk blik op wielen gaat, maar hier zit veel meer achter. Dit ‘stuk blik’ brengt je overal waar je naartoe wilt, het geeft je een vorm van vrijheid en ongebondenheid. Het is vergelijkbaar met de liefde voor schoenen bij veel vrouwen. Schoenen brengen je ook overal. Toch zijn er ook veel vrouwen die meer met auto’s hebben dan met schoenen en vice versa.

Een andere reden om in de auto te stappen is een praktische reden; tijdgebrek. Hoe efficiënt je fiets dan ook mag zijn, toch kiezen we voor de auto.

Status
Er zijn verschillende redenen waarom we auto’s zo leuk vinden. Niet alleen brengt hij je waar je naartoe wilt, maar het soort auto geeft je ook een bepaalde status. Dit geldt lang niet voor iedereen, maar is zeker één van de redenen. Hoe duurder je auto, des te meer succes je uitstraalt.

Snelheid
Snelheid is ook een reden, hoe leuk is het om een beetje meer gas te geven op een grote weg? Dit heeft weer te maken met adrenaline. Het liefst rijden we lekker hard, want ook de grenservaring op angst-lustniveau blijken veel mensen fijn te vinden. Daarbij komt ook kijken dat de auto ons beter dan de fiets of de motor beschermt tegen de gevaren van het verkeer. Ook geeft snelheid het gevoel dat je opschiet, je bent eerder op je bestemming.

Persoonlijk
Ondanks dat het een stuk blik is, is elke auto anders. We bouwen er ook vaak een band mee op. Bijna elke dag spendeer je met je auto, je maakt hem eigen. Sommige praten zelfs tegen hun auto, of spreken van een mooi achterwerk! 

Kortom, auto's zijn niet meer weg te denken in onze samenleving.