13 juni 2017

Lange autorit? Let hierop!

De zomervakantie staat voor de deur en dit betekent voor veel gezinnen dat ze er weer op uit gaan met de auto. Of dit nou een vakantie is, of dagjes weg, er worden veel uren in de auto gemaakt elke zomer.

Voorbereiding auto

• Check het oliepeil vóór vertrek. Grote afstanden betekent meer olieverbruik.
• Denk aan genoeg koelvloeistof. Dit kun je eenvoudig zelf bijvullen.
• Check de spanning en profieldiepte van je banden. Een te lage spanning gaat niet goed samen met een volgeladen auto. Dit is gevaarlijk!
• Controleer of de verlichting goed werkt.

Maak je veel kilometers met je auto? Dan is het handig de auto van een zomercheck te laten voorzien. Dan worden alle bovenstaande punten voor je nagelopen en hoef je hier zelf niet meer naar om te kijken.
Kom daarom voordat de vakantie aanbreekt langs bij DBS voor een complete zomercheck voor slechts 15,-. Alle vloeistoffen worden bijgevuld en zelfs de remmen, verlichting, schokdempers en de accu worden gecontroleerd. 

Airco

Voor het vullen of bijvullen van de airco ga je naar de garage. Voor deze klus is kennis en speciale gereedschap noodzakelijk. Gebruik de airco met mate. Het slurpt benzine en je levert best wat vermogen in.

Voor het controle en onderhoud van de airco kun je terecht bij DBS Oud-Beijerland, DBS Papendrecht, Bandenservice Flakkee en Henze Rijswijk.

Geen airco?

Zwarte of donkere bekleding en een donker dashboard? Dan is dit binnen vijf minuten in de zon loeiheet. Dat kun je voorkomen door lichte handdoeken over je bekleding en dashboard te leggen. Zo stap je een stik frisser in en voorkom je dat je donkere interieur warmte aantrekt.

Trek je schoenen en sokken uit. Je lichaam voert veel warmte af via je voeten en dat gaat natuurlijk een stuk beter als je geen schoeisel draagt.

Bevroren flesjes water zijn heel handig. Je kunt ze in je nek leggen voor directe verkoeling of bij je voeten leggen, zodat het ventilatiesysteem je auto verder kan verkoelen. Doe dat laatste alleen bij de bijrijdersstoel, anders is het gevaarlijk. Is het ijs gesmolten? Het water is altijd nog koel genoeg om op te drinken.

 

Klik hier voor een filiaal bij jou in de buurt.