09 februari 2017

Hoe kom je de winter door met je auto?

Of er nu sneeuw ligt, of 10 graden vriest, je moet op je auto kunnen vertrouwen.

Goed voorbereid
Als je echt goed voorbereid wilt zijn kun je start- en sleepkabels in de auto leggen. Mocht je onverhoopt stil komen te staan, kan dit je redding zijn! In de winter maken je autolichten meer uren, waardoor ze eerder kapotgaan. Een extra lampensetje in de auto kan dan ook nooit kwaad. Een van de bekendste problemen in de winter zijn toch wel de bevroren ruiten. ’s ochtends extra vroeg op staan om het ijs van je ruiten te krabben zal dan ook regelmatig voorkomen. Zorg ervoor dat je een plastic krabber in de auto hebt liggen. Om te voorkomen dat je deur niet open gaat, omdat deze zijn vastgevroren kun je ze behandelen met bijvoorbeeld siliconenspray.

Goed zicht
Naast het krabben, of ruitondooier is de binnenkant van de ruiten minstens zo belangrijk. Verwarm de ruiten nooit! Hier kunnen je ruiten van barsten. Je ruiten moeten schoon zijn voordat je gaat rijden. In de winter beslaan de ruiten heel snel, wat levensgevaarlijk is. Je kan daarom ook een boete krijgen van € 379 euro als je ruiten niet goed schoon zijn. Airco kan uitkomst bieden om je ruiten snel te laten ontwasemen.

Banden
Het is verstandig om winterbanden onder je auto te laten zetten. Het verschil tussen winter- en zomerbanden is dat het rubber in zomerbanden bij koud weer sneller hard wordt en daardoor krijgt de band een langere remweg. Het is dus veiliger om winterbanden te nemen, die blijven langer zacht.

Bevroren slot
Is je slot toch dichtgevroren, probeer dan slotontdooier. Het is wel handig als je deze niet in de auto bewaard. Geen slotontdooier? Wellicht kan een föhn uitkomst bieden. Hiervoor heb je natuurlijk wel stroom nodig.

Wintercheck voor € 9,95
Je wilt op je auto kunnen vertrouwen. Met de wintercheck van DBS breng je jouw auto in topconditie. Wij controleren alle essentiële onderdelen van je auto en letten daarbij extra op onderdelen die in de winter extra belangrijk zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de accu, de verlichting, de ruitenwissers en het bandenprofiel van je autobanden. Verder controleren we je auto op:

Bandenprofiel
Schokdempers
Bandenspanning
Oliepeil
Koelvloeistof
Ruitenwisservloeistof
Remmen
Uitlaat
Accu
Lampen / verlichting

Ook vullen we bij de wintercheck je vloeistoffen bij. Hierbij gaat het om:
Olie (max. 1 liter, 10W40 olie)
Koelvloeistof
Ruitenwisservloeistof

Bij onze vestigingen in Spijkenisse, Oud-Beijerland, Papendrecht en Spijkenisse kun je terecht voor onderhoud.