06 april 2017

Jaarlijks onderhoud aan je auto. Dealer of universele garage?

Waar breng jij je auto naartoe voor onderhoud?

Het is verstandig om minstens één keer per jaar je auto te voorzien van een onderhoudsbeurt. Zo kun je veel problemen voorkomen. Tijdens een onderhoudsbeurt kan een professionele garage uitstippelen wat eraan kan komen. Zo houd je grip op de kosten en vergroot je de veiligheid van elke autorit.

Het is heel normaal dat een garage je van tevoren belt, om te bespreken wat er eventueel moet gebeuren aan je auto, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maar waar breng je, je auto naartoe?

De dealer
Zit je auto nog in de garantieperiode dan is het sterk aan te raden om niet zomaar naar een andere garage te gaan. Doe je dat wel kan een dealer dat tegen je gebruiken op het moment dat je van de garantie gebruik wilt maken. Hij is immers ergens anders in onderhoud geweest dus de dealer kan in twijfel trekken of dat onderhoud wel juist is uitgevoerd. Onderhoud bij de dealer is duurder dan bij de gemiddelde garage. Bij onze DBS vestigingen behoud je wel je garantie!

Een universele garage
Universele garages werken zelfstandig. Voordeel van deze garages is dat zij veel goedkoper zijn dan de dealers en merkspecilisten. Door de kleinschaligheid van het bedrijf kent het personeel vaak de klanten en de geschiedenis van diens auto’s goed. Klik hier voor onze universele garages (ook voor merkenonderhoud). 

Een merkspecialist
Een merkspecialist is een onafhankelijk garagebedrijf dat is gespecialiseerd in één merk. Vaak zijn dat de duurdere, populaire merken. Een specialist heeft erg veel specifieke kennis in huis en toegang tot een netwerk van goede gebruikte en gereviseerde onderdelen.