Historie

In 1988 opende Dirk van Dijk de eerste DBS vestiging in Hoogvliet. De vestiging legde zich volledig toe op banden, uitlaten, schokdempers, accu's en remmen, waardoor de vervanging van deze onderdelen sneller en goedkoper kon worden gerealiseerd dan bij andere garages.

Van jongs af aan heb ik een passie voor de bandenbranche. Hoewel ik het altijd als positief heb ervaren om in loondienst te werken heb ik altijd de droom gehad om een eigen zaak te hebben. Na lange tijd te hebben gewerkt voor Hofka Sampermans en Huisman Bandentechniek, opende ik in oktober 1988 de eerste DBS vestiging in Hoogvliet.

De vestiging legde zich volledig toe op banden en velgen voor elk soort voertuig, waardoor de vervanging van deze onderdelen sneller en goedkoper kon worden gerealiseerd dan bij andere garages.

Ik voelde me prettig in de bandenwereld tussen transporteurs en havenmensen. Door de kennis en ervaring die ik eerder had opgedaan en de nodige relaties die ik had opgebouwd was het mogelijk om met DBS een vliegende start te maken.

DBS groeide uit en al snel waren we een stabiele bandenleverancier. Dit maakte dat we in 1996 een grote mijlpaal bereikten, we werden leverancier van de ECT.

Hoewel het nooit mijn ambitie is geweest om een zo groot mogelijke speler te worden, ben ik trots op het feit dat DBS een van de grootste stabiele bandenleverancier is van Nederland. DBS telt momenteel 11 vestigingen en zo’n 30 mobiele eenheden.

Inmiddels zijn alle drie mijn zonen actief binnen het bedrijf. En hoewel ik me dagelijks bezig houd met de havenverkoop, zie ik het als mijn belangrijkste taak om mijn kinderen zo goed mogelijk te adviseren. In de toekomst willen wij ons blijven innoveren zodat we zowel de kleine als de grote klant zo goed mogelijk kunnen blijven bedienen op een transparante wijze.

Dirk van Dijk