DBS Fleet Solutions EU Manager

DBS is de grootste onafhankelijke allround bandenspecialist -voor alle soorten voertuigen- van regio Rotterdam en exploiteert veertien eigen full-service vestigingen in de regio. Het familiebedrijf DBS onderscheidt zich in de markt door haar hoogst persoonlijke service en biedt maatwerkoplossingen voor (internationale) transporteurs, fleetowners, havenbedrijven, openbaar vervoerders en leasemaatschappijen. Bij DBS staat de klant centraal en draait alles om excellente service. De mensen van DBS maken iedere dag het verschil in de markt. De permanente innovatie en groei van de organisatie vraagt nu een hoogst betrokken EU Manager FleetSolutions.

Als EU Manager FleetSolutions ben je internationaal, digitaal en amicaal. Samen met internationale, landelijke, regionale en lokale transporteurs, havenbedrijven, fleetowners en openbaar vervoerders ontwikkel je onderscheidende fullservice bandenonderhoudscontracten. Het realiseren van persoonlijke en duurzame relaties met klanten staat centraal. Je bent eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe fleet-systemen en digitale fleet-applicaties: online fleet-applicaties geven de klant realtime inzage in de performance van de onderhoudscontracten. Mede gezien de groei van de organisatie geeft de EU Manager FleetSolutions focus en aandacht aan de verdere professionalisering en digitalisering van de interne organisatie. Daarnaast levert de EU Manager FleetSolutions een permanente bijdrage aan de (internationale) commerciele strategie van de organisatie en is altijd ‘in contact’ met de (internationale) klant. De nieuwe EU Manager FleetSolutions is ‘streetwise’ en is permanent opzoek naar nieuwe kansen en klanten in de markt.

FUNCTIE-INHOUD
Als EU Manager FleetSolutions ben je verantwoordelijk voor het realiseren van internationale, nationale, regionale en lokale bandencontracten. Je beheert bestaande relaties en ontwikkelt nieuwe (internationale) relaties op basis van de onderscheidende positie van DBS: de optimale kilometer-kostprijs met een maximale service. Je vertaalt maatwerkoplossingen naar commerciele contracten en onderhoudt nauwe relaties met bandenfabrikanten. Tegelijk ontwikkel je een internationaal netwerk van gekwalificeerde bandenspecialisten en service-providers voor zowel de reguliere bandenservice, de overeengekomen ‘fleetchecks’ als de internationale bandenpechservice (DBS TyreBreakdownService). De bandencontracten bieden een onderscheidende fullservice-bandenoplossing voor transporteurs en fleetowners in binnen- -en
buitenland. Daarnaast ontwikkel je nieuwe, digitale fleet-applicaties ten behoeve van de transparantie naar de klant. De EU Manager FleetSolutions is verantwoordelijk voor de samenstelling van Corporate Request for Tenders en Europese Aanbestedingen. Je bent mede-verantwoordelijk voor het internationale commerciële beleid van de onderneming en draag je bij aan de visie, strategie en beleid van DBS. Vanzelfsprekend heb je vele externe contacten, met name op commercieel en bedrijfseconomisch gebied. Van jou wordt verwacht dat je de CEO en de overige directieleden gevraagd en ongevraagd adviseert op Internationaal Fleet & Tyre Business gebied. Ook ondersteun je de CEO bij (financiële) rapportages aan aandeelhouders.

FUNCTIE-EISEN
Voor deze boeiende internationale functie zoeken wij een man of vrouw die beschikt over een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO-niveau of beschikt over vergelijkbare ervaring. Wij zien dit graag in combinatie met bewezen expertise op commercieel fleet gebied. Verder heb je ruime internationale ervaring met transporteurs, fleetowners, bandenfabrikanten en bandenspecialisten. De kandidaat die wij zoeken, heeft een ‘verbindende’ persoonlijkheid, is doel –en resultaatbewust en is een ‘closer’. Verder heeft hij/zij een ondernemersdrive en bezit een goede dosis humor. Verder begrijp je de rol die een EU Manager FleetSolutions heeft in een familiebedrijf. Tot slot ben je meertalig en beheerst u minimaal de Nederlandse, Engelse, Duitse –of Franse taal.

Solliciteren kan via onderstaande gegevens. Wij nemen alleen passende cv’s in behandeling.

DBS Groep
T.a.v. Iris Reek
Oppermanstraat 36
3194 AC Hoogvliet-Rotterdam
E-mail: iris.reek@profile.nl